Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Operation Food Freedom Wageningen is onderdeel van local2local. Deze organisatie zet zich in om de voedselketen te verkorten en mensen dichterbij de boer te brengen.

Mensen bestellen een pakket met ...

Natuur & MilieuWelzijn
Verantwoorde consumptie en productie
Deel
Vrijwilliger Sorteren voedselpakketten

Vrijwilliger Sorteren voedselpakketten

Structureel werk · 2–3 uur/week · Start vanaf 8 mei
Churchillweg 27, 6707 JA Wageningen, Nederland
Ondersteunend werk
Natuur & MilieuWelzijn
Verantwoorde consumptie en productie
Activiteit Delen
Operation Food Freedom Wageningen
#79911
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Operation-Food-Freedom-Wageningen/activiteiten/Vrijwilliger-Sorteren-voedselpakketten/79911 om je aan te melden

Contactpersoon

Nina OskamStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0629285161.

Samenvatting

Groente en fruit verdelen over verpakketten.

Uitgebreide omschrijving

Bij Operation Food Freedom bestellen mensen een voedselpakket van Nederlandse boeren. De boeren krijgen hiervoor een eerlijke prijs en dit geld kunnen ze o.a. gebruiken om te verduurzamen.


Elke woensdag komt er een busje met verschillende kratjes gevuld met groenten en fruit. Deze producten moeten verdeeld worden over verschillende kratten/ dozen zodat elk pakket de juiste hoeveelheid van elke groente/ fruit bevat. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk lijken om voor langere tijd deze taak op zich te nemen.


Het sorteren van de pakketten vind normaal gesproken plaats tussen 12:00 en 14:00, maar in overleg is later beginnen mogelijk (zolang alle pakketten gesorteerd zijn voor 17:00). Vaak blijft er nog wat groente en fruit over na het sorteren, als dank voor het vrijwilligerswerk mag je hier wat van meenemen.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Operation Food Freedom Wageningen > Vrijwilliger Sorteren voedselpakketten

Over Operation Food Freedom Wageningen

Operation Food Freedom Wageningen is onderdeel van local2local. Deze organisatie zet zich in om de voedselketen te verkorten en mensen dichterbij de boer te brengen.

Mensen bestellen een pakket met verse groente en fruit van boeren uit Nederland die hiervoor een eerlijke prijs krijgen en op deze manier kunnen werken aan verduurzaming. Dit pakket kunnen ze elke woensdag ophalen bij de Superette in Wageningen.

Er zijn vrijwilligers actief om dit in goede banen te leiden. Dit ziet er als volgt uit:
Woensdagochtend (tussen 9-11): Iemand wacht in de Superette op het busje dat de kratten met groente en fruit komt brengen en neemt deze mee naar binnen.
Woensdagmiddag (12:00-14:00): Een groepje vrijwilligers verdeelt de groentes en het fruit over het aantal bestelde pakketten.
Woensdagmiddag/ avond (17:00-19:15): De klanten komen hun pakket ophalen. Aan de hand van een lijst wordt bijgehouden wie het pakket heeft opgehaald.