Navigatie overslaan
Fietsend recyclen

Fietsend recyclen

Structureel werk · 3-4 uur/maand
Hoogstraat 92, 6701 BZ Wageningen, Nederland
Ondersteunend werkBuitenZwerfafval
Natuur & MilieuVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie13 Klimaatactie
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Afvalcollectief Wageningen
#82326
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Afvalcollectief-Wageningen/activiteiten/Fietsend-recyclen/82326 om je aan te melden

Contactpersoon

Hugo HoofwijkStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0619934703.

Samenvatting

Heb jij een groen hart? Wil je fysiek bezig zijn in een vrijwilligersteam en bijdragen aan een betere afvalrecycling? Meld je dan aan!

Uitgebreide omschrijving

Misschien heb je ons al eens zien rijden: de vrijwilligers van het Afvalcollectief Wageningen. Twee keer per week rijden we met een grote fietsaanhanger door de Hoogstraat, om bij winkeliers karton en plastic op te halen. Op deze manier verdwijnen die grondstoffen niet langer in de verbrandingsoven, maar kunnen ze worden gerecycled. Bovendien zorgen we er voor dat er minder vrachtwagens in de binnenstad hoeven te rijden.


Wat ga je doen?

Voor de dinsdaggroep zoeken we vrijwilligers. In een team van drie à vier vrijwilligers ga je het papier en plastic verzamelen. Je treft elkaar om 13:30 uur voor Hotel de Wereld. Je gaat langs de winkeliers die zijn aangesloten; op dit moment zo'n 25. Je brengt het papier naar de verzamelcontainer aan de Costerweg en laadt het daar weer uit. Je bent er ongeveer 2,5 uur mee bezig. Fijn als je elke week kan, maar ook met één keer per 2 weken zijn we blij.


Je krijgt er veel voor terug:

  • blije winkeliers
  • positieve reacties van het winkelend publiek
  • je draagt bij aan betere recycling, en aan minder vrachtwagens in de binnenstad


Wie zoeken we?

Ben je op dinsdag beschikbaar? Ben je weerbestendig (ook in de regen gaan we door)? En heb je een redelijk goede conditie (want die fiets en aanhanger rijden niet vanzelf :-))?

Dan komen we graag in contact met jou!



Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Afvalcollectief Wageningen

Het Afvalcollectief haalt karton op bij winkeliers in de binnenstad. Dit gebeurt met een vierpersoonsfiets met aanhanger. Zo dragen we bij aan een beter milieu en bieden we een zinvolle activiteit voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Powered by Deed‌mob Tools ·