Navigatie overslaan
Natuurwerkdagen

Natuurwerkdagen

Event · 1 nov, 09:30 – 2 nov, 16:00
Bosbeekweg 19, 6721 MH Bennekom, Nederland
BuitenKlussen
Natuur & Milieu
13 Klimaatactie15 Leven op het land
Aanmeldingen sluiten over 12 dagen.
Activiteit Delen
De Bosbeek
#86481
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Bosbeek/activiteiten/Natuurwerkdagen/86481 om je aan te melden

Contactpersoon

Gerda CasimirStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0631957361.

Samenvatting

Tijdens de Nationale Natuurwerkdagen op vrijdag 1 en zaterdag 2 november kunt u meehelpen met het onderhoud van het terrein rond De Bosbeek

Uitgebreide omschrijving

Het Natuurvriendenhuis De Bosbeek is de verblijfsaccommodatie van NIVON in het Renkums Beekdal bij Bennekom, geheel gerund door vrijwilligers. Rondom het huis ligt een bos van enkele hectaren, dat onlangs de status heeft gekregen van archeologisch rijksmonument.

Het doel is de biodiversiteit verbeteren; door het bestrijden van ongewenste exoten en door het aanplanten van inheemse soorten bomen en struiken, en alles wat daaromheen moet gebeuren.

Om de natuur een handje te helpen verrichten we het hele jaar door allerlei werkzaamheden. Daarbij kunnen we in dit weekend hulp heel goed gebruiken.

Graag even van te voren aanmelden, i.v.m. de soep tussen de middag, bij Dick Bos: [email protected], telefoon: 0318-769307.

Hoe kom ik er?

De locatie in niet per openbaar vervoer te bereiken. De dichtsbijzijnde halteplaats van de haltetaxi (https://haltetaxi.rrreis.nl) is nog een km lopen.
Aanmeldingen sluiten over 12 dagen.
Activiteit Delen

Over De Bosbeek

Nabij het Veluwse Bennekom, niet ver van Ede, Wageningen en Renkum ligt natuurvriendenhuis De Bosbeek, onderdeel van NIVON. Dat is een non-profitorganisatie gerund door leden. Nivon heeft in Nederland 13 natuurvriendenhuizen, een aantal kampeerterreinen en huisjes en organiseert overnachtingen, reizen, en activiteiten voor en door mensen met een groen en sociaal hart. De Bosbeek is het grootste natuurvriendenhuis van Nederland. Het huis ligt midden in het bos en is daarmee een goede uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en fietstochten. Het wordt beheerd door vrijwilligers. Naast individuele gasten of kleinere groepen (gezinnen) verblijven ook vaak groepen, zoals scholen, dansgroepen of grote families, op De Bosbeek en vinden er diverse activiteiten plaats, variërend van schrijfcursussen tot begeleide wandelingen.

Powered by Deed‌mob Tools ·