Skip Navigation
Skip Sidebar
Buurtgezinnen

Buurtgezinnen

Non-profit

Over ons

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt ...

Kinderen & JongerenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel
 Gezinnen gezocht die een helpende hand willen bieden

Gezinnen gezocht die een helpende hand willen bieden

Structureel werk · 2–4 uur/week
Flexibele locatie
Sociaal contact
Welzijn
Activiteit Delen
Buurtgezinnen
#37843
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Buurtgezinnen3/activiteiten/Gezinnen-gezocht-die-een-helpende-hand-willen-bieden/37843 om je aan te melden

Contactpersoon

Nanneke KeuterStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 0614134581.

Samenvatting

Wil jij met jouw gezin op een praktische en alledaagse manier een keer per week jouw thuis delen met gezinnen een steuntje in de rug nodig hebben?

Uitgebreide omschrijving

Buurtgezinnen is in Wageningen op zoek naar gezinnen die op een praktische en alledaagse manier hun thuis willen delen met gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Taakomschrijving:

Als steungezin word je voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning je als steungezin biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die je hierover maakt met het vraaggezin. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. De ondersteuning die een steungezin biedt kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Functie-eisen:

Ervaring met opvoeding, de wil om iets te betekenen voor kinderen uit de buurt die het moeilijk hebben en de tijd om te investeren.

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

De coördinator van Buurtgezinnen ondersteunt zowel het steungezin als het vraaggezin in het proces van zoeken en verbinden.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Als steungezin deel je uit van wat er bij jou goed gaat. Een vraaggezin ervaart lucht en steun omdat de taak van opvoeden gedeeld wordt en je er niet alleen voor staat.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun.