Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Wij staan, veelal kleinschalig en persoonlijk, mensen bij, die het even niet in hun eentje redden.

ArmoedebestrijdingWelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Vrijwilliger inloopspreekuur Geldzaken

Vrijwilliger inloopspreekuur Geldzaken

Structureel werk · 0-3 uur/maand
Buurtseweg 3b, 6707 EZ Wageningen, Netherlands
ReceptieAdvies & MentoringAdministratie
Welzijn
Geen armoede
Activiteit Delen
Humanitas Thuisadministratie
#55931
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Humanitas-Thuisadministratie/activiteiten/Vrijwilliger-inloopspreekuur-Geldzaken/55931 om je aan te melden

Contactpersoon

Frank SpijkstraStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 0635117699.

Samenvatting

Kortstondige rol als gastvrouw/-heer tijdens de inloopspreekuren en directe hulp bij enkelvoudige vragen op financieel-administratief gebied.

Uitgebreide omschrijving

Daarbij ondersteunt door de aanwezige professionele partijen zoals Sociaal Raadslieden, Schuldhulpverlening, Startpunt en Humanitas.


Wat ga je doen?

Ten behoeve van inwoners van de Gemeente Wageningen is er een "inloopspreekuur Geldzaken" door samenwerkende Welsaam partners. Dat betreft een laagdrempelige hulp waarbij mensen direct worden geholpen met relatief eenvoudige vragen op financieel-administratief gebied.

De inloop geldzaken is een wekelijkse inloop op maandagmiddag van 13.00-15.00 uur op locatie 't Palet te Wageningen. De inloop heeft faciliteiten als print-, scan- en kopieerapparatuur. Bezoekers kunnen daarnaast gedurende de inloop gebruik maken van een computer. Ter ondersteuning krijgen zij spullen mee zoals een ordner met tabbladen, een notitieboekje met pen en een NIBUD-agenda. Tijdens de inloop geldzaken bieden wij: · Directe hulp en advies van een (ervaringsdeskundige) ondersteuner · Brede vraaginventarisatie door een startpuntmedewerker · Ondersteuning door een vrijwilliger bij het ordenen van administratie, het aanvragen van benodigde documenten en het invullen van formulieren · Mogelijkheid om direct een afspraak te maken voor een huisbezoek voor het ordenen van administratie · Aanwezigheid van Sociaal Raadslieden en de gemeentelijke afdeling Schuldhulpverlening voor gerichte, meer inhoudelijke kwesties · begeleiding naar aanvullende ondersteuning door informele of formele partijen.


Uitgangspunt van het inloopspreekuur is om zaken op te pakken die binnen een halfuur afgerond kunnen worden. Wanneer de inschatting is dat dit langer duurt, bijvoorbeeld vanwege de complexiteit van hun hulpvraag, wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek met de juiste ondersteuner. De inzet van (6) vrijwilligers is om toerbeurt (telkens 2) en wordt aangestuurd door Humanitas Thuisadministratie te Wageningen.


Wat vragen we?


Als deelnemend vrijwilliger ben je administratief vaardig en weet je ter plaatse met gebruik van aanwezige hulpmiddelen, internet en/of de kennis van aanwezige collega's snel ondersteuning te bieden. Als gastvrouw- of heer vindt jij het prettig om roulerend in een klein team en op vastgestelde tijden inwoners van Wageningen op een effectieve wijze te helpen inzicht te krijgen in financieel-administratieve vraagstukken. Communicatief vaardig en basisvaardigheid c.q. goed gevoel voor financiële administratie.


Wat hebben we je te bieden?

Plezierige werkomgeving en samenwerking met de Wageningse instanties voor hulp op het gebied van geldzaken. Aandeel in directe hulpverlening aan inwoners van de Gemeente Wageningen.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Inzet van eigen vaardigheden, genoegdoening door snelle resultaten. Regelmatige tijdbesteding.


Werktijd

Maandagmiddag 13.00 - 15.30 uur

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Humanitas Thuisadministratie > Vrijwilliger inloopspreekuur Geldzaken

Over Humanitas Thuisadministratie

Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Wij staan, veelal kleinschalig en persoonlijk, mensen bij, die het even niet in hun eentje redden.