Navigatie overslaan
Nieuwsgierige en energieke verbinder voor mensen met geheugenproblemen

Nieuwsgierige en energieke verbinder voor mensen met geheugenproblemen

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 3 sep 2024
6703 CT, Wageningen, Gelderland, Nederland
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleidenBuitenSociaal contactCreatiefNederlandsMuziekFotografie & filmHandwerken
OuderenWelzijnBuurt & omgeving
3 Goede gezondheid en welzijn
Ben je erbij?
Activiteit Delen
Odensehuis Wageningen e.o.
#84714
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Odensehuis-Gelderse-Vallei/activiteiten/Nieuwsgierige-en-energieke-verbinder-voor-mensen-met-geheugenproblemen/84714 om je aan te melden

Contactpersoon

Corrinne van PommerenStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0317 35 87 11.

Samenvatting

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van jouw maandag of woensdag? Wij zoeken vrijwilligers en kunnen jou daarbij helpen!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Het Odensehuis is een ontmoetingscentrum en biedt een plek aan mensen met geheugenproblemen en hun naasten om ervaringen met elkaar te delen en informatie uit te wisselen.

Het Odensehuis heeft het karakter van een huiskamer waarin ondersteunende en creatieve activiteiten ondernomen kunnen worden. Aanwezigen kunnen hier in een ongedwongen sfeer hun gedachten afleiden van het haperende brein of juist meer inzicht krijgen hierin.

 

Wat ga je doen?                                                                

Als vrijwilliger zorg je samen met deelnemers, stagiaires, andere vrijwilligers en beroepskrachten op de maandag of woensdag voor de invulling van het dagprogramma en een goed verloop van de dag. Je zorgt voor praktische zaken zoals koffie, thee en lunch én de organisatie en uitvoering van activiteiten. Bijvoorbeeld een spel, iets creatiefs zoals het maken van een collage, het begeleiden van een themagesprek of muzikale activiteit.

Eigen initiatieven die bij kunnen dragen aan een zinvolle dag zijn welkom!

 

Wie zoeken we?

Je wilt je inleven in de belevingswereld van mensen met dementie én hun naasten. Je kunt goed luisteren en bent in staat om je eigen ervaringen op de achtergrond te plaatsen. Je laat ruimte voor eigen regie van mensen en hebt een ondersteunende houding en een flexibele instelling.

 

Wat bieden we?

Iedere dag is anders en de afwisseling is groot. Je krijgt de ruimte om samen met het team van de dag invulling aan het verloop van de dag en de activiteiten te geven. Ervaren vrijwilligers en beroepskrachten ondersteunen je daarbij. Je werkt in een open en ontspannen sfeer waarin veel wordt gelachen.

 

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je bent in contact met een diversiteit aan mensen en hebt daardoor bijzondere ontmoetingen. Je draagt bij aan het welzijn van de deelnemers die zichzelf kunnen zijn en met een goed gevoel naar huis gaan aan het eind van de dag.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

ingang: Landmeetkunde
Ben je erbij?
Activiteit Delen

Over Odensehuis Wageningen e.o.

Het Odensehuis is een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten, vrienden en buurtgenoten. Een eigen plek waar mensen zichzelf kunnen zijn, elkaar ontmoeten en waar ruimte is om vanuit eigen mogelijkheden mee te doen. Het Odensehuis ondersteunt en stimuleert mensen met beginnende dementie zo lang mogelijk actief en zelfstandig te blijven. Deelnemers, vrijwilligers en beroepskrachten zorgen gezamenlijk voor de invulling van de dag.

Powered by Deed‌mob Tools ·