Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

De Stichting Rijnoevervaarten exploiteert sinds 2017 het Safarischip De Blauwe Bever. Wij zorgen, door aantrekkelijke vaartochten, voor het behoud van de natuurbeleving op de Nederrijn en de Lek en in ...

Natuur & MilieuSport & RecreatieOnderwijs
Partnerschap om de doelstellingen te bereikenDuurzame steden en gemeenschappenLeven in het water
Deel
Matroos op de Blauwe Bever

Matroos op de Blauwe Bever

Structureel werk · 8 uur/week
Rijnhaven, 6702 DT Wageningen, Netherlands
Natuur & MilieuSport & RecreatieOnderwijs
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Stichting Rijnoevervaarten
#78556
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Stichting-Rijnoevervaarten/activiteiten/Matroos-op-de-Blauwe-Bever/78556 om je aan te melden

Contactpersoon

Noud van RooijStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0653541111.

Samenvatting

De matroos ondersteunt de schipper bij de uitvoering van de werkzaamheden vóór, tijdens en ná het varen.

Uitgebreide omschrijving

De matroos ondersteunt de schipper bij de uitvoering van de werkzaamheden. De schipper bijft te allen tijde (eind-)verantwoordelijk.

De matroos maakt het schip gereed voor vertrek. Daarvoor doet hij/zij een groot aantal voorbereidende handelingen zoals het controleren van de motoren (olie en koelvloeistofen) en het controleren van reddingsmiddelen zoals reddingsvesten.

De matroos heeft een belangrijke rol bij het inschepen en ontschepen van onze passgiers.

Hij legt de loopplank uit en telt de passagiers bij vertrek en aankomst. Voortdurend is er afstemming tussen de schipper en de matroos over het verloop van de vaart.

Om matroos te kunnen worden is het noodzakelijk het schip goed te leren kennen. Daarvoor is een ruime inwerkperiode door ervaren collega’s. De matroos dient ook in het bezit te zijn van een zgn. Dienstboekje en hij/zij moet periodiek medisch gekeurd worden. Ook moet de matroos een tweetal cursussen volgen die ook periodiek moeten worden herhaald.

De kosten van keuring en opleiding komen voor rekening van de Stichting Rivieroevervaarten.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Rijnoevervaarten

De Stichting Rijnoevervaarten exploiteert sinds 2017 het Safarischip De Blauwe Bever. Wij zorgen, door aantrekkelijke vaartochten, voor het behoud van de natuurbeleving op de Nederrijn en de Lek en in aangrenzende natuurgebieden en cultuur-historische monumenten. Wij hebben als doel het organiseren van belevenisvaarten en excursies in de delta van de Nederrijn en Lek tussen Arnhem en Culemborg, aan de voet van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg, de Wageningse berg en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sinds de oprichting van de Stichting Rijnoevervaarten wordt de organisatie rond De Blauwe Bever gerund door vele vrijwilligers. Tijdens het vaarseizoen zetten zij zich met hart en ziel in om de passagiers optimaal te laten genieten van ons vaarprogramma. In de wintermaanden verrichten zij zo nodig hand en spandiensten bij het technisch onderhoud.