Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

SailWise biedt watersportvakanties en -activiteiten voor mensen met een handicap of beperking. Als vrijwilliger van SailWise helpt je deelnemers bij hun dagelijkse verzorging en betrek je hen zoveel ...

Mensen met een beperkingSport & RecreatieZorg
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Begeleider zeil-/watersportvakanties

Begeleider zeil-/watersportvakanties

Taak · 8 uur
Bierkade 1, 1601 KR Enkhuizen, Netherlands
HulpverleningZorgActiviteiten begeleidenBuitenSportBegeleidingNederlands
Sport & Recreatie
Activiteit Delen
Stichting SailWise
#78225
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Stichting-SailWise1/activiteiten/Begeleider-zeil-watersportvakanties/78225 om je aan te melden

Contactpersoon

Renee van WoerkomStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 228350756.

Samenvatting

Word vrijwilliger bij SailWise en ga samen met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking op watersportvakantie!

Uitgebreide omschrijving

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Al sinds 1974 is SailWise de enige aanbieder in Nederland van watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dat doen we vanaf drie locaties in Nederland: de tweemastklipper Lutgerdina (Enkhuizen), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrecht) en watersportcentrum It Sailhûs, waar ook onze catamaran Beatrix ligt (Elahuizen).


Grensverleggend

Uitdagingen aangaan, het beste uit jezelf halen en grenzen verleggen… Zeilen bij SailWise is veel meer dan een leuke tijd op het water. We laten mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Bij SailWise kunnen rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen en mensen met een meervoudige beperking zelf een schip besturen. Deze activiteiten dragen bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van onze gasten. Onderzoek bevestigt dat.


Vrijwilligers zijn onmisbaar

De hulp van vrijwilligers bij onze activiteiten is onmisbaar! Jaarlijks wordt onze vaste bemanning bijgestaan door bijna 300 vrijwilligers. De één is een goede zeiler, de ander heeft een zorgachtergrond of wil bijdragen aan een inclusieve samenleving. Samen met de deelnemers zorgen onze vrijwilligers ervoor dat alles reilt en zeilt tijdens de watersportactiviteiten. Zo dragen ze allemaal bij aan een onvergetelijke tijd op het water voor onze gasten.


Ga als vrijwilliger mee met SailWise!

Vrijwilligerswerk is intensief, maar erg leuk en het geeft je bovendien veel energie. Stap uit je comfortzone, verleg je grenzen en ervaar een betekenisvolle en toffe tijd bij SailWise! Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van deelnemers en je krijgt zelf ook de kans om te groeien en je CV te verrijken!


We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen.

  • Vrijwilligers voor begeleiding en (ADL-)hulp – It Sailhûs (met de Beatrix) en de Lutgerdina
  • Vrijwilligers met watersportervaring – Robinson Crusoe
  • Vrijwilligers met een verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond – alle locaties


Wat mag je van ons verwachten?

  • Gratis verblijf op onze accommodaties (volpension)
  • Ongevallen- en WA-verzekering
  • Reiskostenvergoeding
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: zeilopleiding (tegen geringe kosten) en matentraining
  • Vrijwilligers-bedank-weekend
  • Medewerking aan verklaringen voor je opleiding, werkgever of uitkeringsinstantie
  • Een hoop lol en veel waardering!


Natuurlijk is er voldoende tijd om te kletsen, lol te maken, spelletjes te doen en vakantie te vieren met elkaar. Uiteindelijk zorgen jullie er samen voor dat iedereen een superleuke vakantie heeft!

 

Wanneer plan jij je eerste vakantie als vrijwilliger?

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Enkhuizen Activiteiten > Stichting SailWise > Begeleider zeil-/watersportvakanties

Over Stichting SailWise

SailWise biedt watersportvakanties en -activiteiten voor mensen met een handicap of beperking. Als vrijwilliger van SailWise helpt je deelnemers bij hun dagelijkse verzorging en betrek je hen zoveel mogelijk bij het zeilen.