Navigatie overslaan
Training Kennismaken met verbindende communicatie

Training Kennismaken met verbindende communicatie

Workshop · 12 nov, 19:15 - 22:00
Hesselink van Suchtelenweg 6, 6703 CT Wageningen, Nederland
Buurt & omgevingMensen met een beperkingOuderenWelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidSport & RecreatieNatuur & MilieuKinderen & JongerenDierenwelzijnKunst & cultuur
3 Goede gezondheid en welzijn5 Gendergelijkheid10 Ongelijkheid verminderen
Ben je erbij? 14 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten over 2 maanden.
Deel workshop
Vrijwilligers Centrum Wageningen
#83247
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vrijwilligers-CentrumWageningen/activiteiten/Training-Kennismaken-met-verbindende-communicatie/83247 om je aan te melden

Contactpersoon

Astrid ZeilstraStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0612117190.

Samenvatting

Wil je luisteren wat de ander echt bedoelt en bijdragen op zo’n manier dat de ander echt steun ervaart? Maak dan kennis met verbindende communicatie.

Uitgebreide omschrijving

Als medewerker (of je nu beroepskracht of vrijwilliger bent) wil je graag aansluiten bij de inwoner. Vaak lukt dat en soms net niet helemaal. Verbindende communicatie kan je wat extra ideeën en handvatten geven om je daarin te steunen. Je leert contact te maken met wat er voor jou en de ander echt toe doet. Deze avond ga je aan de slag met een eigen situatie en kan je direct oefenen.


Tijdens deze korte proeverij verbindende communicatie krijg je meer bewustzijn op je oordelen en hoe je daar je voordeel mee kan doen. Je leert je hoe je iets kan verwoorden op een manier dat de ander het kan horen en je leert ook te begrijpen wat er wellicht onder de woorden van de ander kan zitten. We krijgen meer bewustzijn op verschillende perspectieven. Overigens helpt het om eerst helder te krijgen wat er in ons wordt geraakt zodat we keuze krijgen wat we daarna doen: dat delen of eerst naar de ander luisteren.


Marshall Rosenberg (1934-2015)

Marshall Rosenberg is een Amerikaanse psycholoog en de grondlegger van de verbindende communicatie. Zijn gedachtengoed ligt ten grondslag aan deze training. Als we helder hebben dat alles wat we doen of zeggen voortkomt uit een behoefte –samenwerking, steun, gezien worden, nabijheid, veiligheid of autonomie bijvoorbeeld- en we vanuit daar het gesprek aangaan kan er iets heel anders ontstaan.


Verbindende communicatie gaat over het herkennen en erkennen van onze behoeften en manieren vinden om deze voor beide partijen te vervullen. Verbindende communicatie is veel meer dan een stappenplan en is een manier van naar de wereld kijken en van daaruit leven.


Nieuwsgierig? Welkom om mee te doen! De vaardigheden die je opdoet in deze training kan je zeker ook privé toepassen!


Suzanne Nederlof

Suzanne is trainer in verbindende communicatie. Ze deelt met passie, enthousiasme en zorgvuldigheid het gedachtengoed van Marshall Rosenberg. Ze heeft veel ervaring als trainer in geweldloze communicatie aan mensen van allerlei achtergronden, culturen en sectoren. Zie ook: https://empatilya.nl/


Voor wie:

vrijwilligers én beroepskrachten van Welsaam (De Leerplaats/Broedplaats)

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Ben je erbij? 14 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten over 2 maanden.
Deel workshop

Over Vrijwilligers Centrum Wageningen

Verbinden van vrijwillige inzet in Wageningen. Informatie en advies geven over vrijwilligerswerk.

Powered by Deed‌mob Tools ·